Kopen

 

Hieronder vind je alle nodige informatie over onze koopwoningen en -appartementen. Heb je toch nog vragen na het lezen van alle informatie? Stuur dan gerust een mail naar koopwoningen@arroantwerpen.be.

 

Voldoe je aan de voorwaarden?

 

Niet iedereen kan een sociale woning kopen. Je moet voldoen aan 3 belangrijke voorwaarden:

  • Je bent 18 of ouder.
  • Je inkomen is niet te laag en niet te hoog.
  • Je hebt geen bouwgrond of woning geheel of gedeeltelijk in volle eigendom, vruchtgebruik, erfpacht of opstal of je hebt deze niet in vruchtgebruik, erfpacht of opstal gegeven.

De details van elke voorwaarde lees je op de website van de Vlaamse overheid.

Als je voldoet aan deze voorwaarden en je dat bewijst met de juiste documenten, dan kunnen we jou inschrijven in het register van jouw keuze.

 

Hoe stel ik me kandidaat

Als je een woning wilt kopen,
moet je ingeschreven zijn in het register in de gemeente waar je wil wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat die graag een woning wilt kopen.

Hoe verloopt mijn inschrijving

Je hebt alle voorwaarden gelezen. Je hebt ons het inschrijvingsformulier en alle nodige documenten bezorgd en het inschrijvingsgeld betaald. Dan ben je ingeschreven.

Krijg ik voorrang

We verkopen de sociale woningen of bouwgronden in chronologische volgorde van inschrijving. Dit betekent dat de persoon die zich eerst inschreef, eerst een sociale woning of bouwgrond kan kopen.